Yılın tatil sezonları, iş toplantıları, arkadaşların bekarlığa veda partileri, düğünler ve dahası… Otel odaları bizi her zaman mükemmeliyetçi ve rahat tarzlarıyla büyüler ve her birinin hiç ayrılmak istemediğimiz farklı bir karakteri, konsepti vardır. 2020 yılının dekorasyon trendlerine de otel odası görünümü damgasını vurmuştu. Dekorasyon trendlerinde yaşam alanlarının gözü yormaması, dinlenme alanı gibi kullanılması ve otel odası rahatlığı taşıması, yılın dekorasyon trendlerinde ana prensiplerden biri. Peki otel odaları nasıl böyle mükemmel görünüyor? Bunda şüphesiz en önemli unsur, mimari, konsept ve otel odası duvar rengi seçimi. Öyleyse bu sezon otel odaları hangi renk olmalı sorusunun cevabını aşağıdaki ipuçlarını takip ederek bulabilirsiniz. 

Otelin Konseptine Göre Bir Dekorasyon Tarzı Oluşturun

Otel odaları hangi renk olmalı sorusunun cevabı aslında birçok farklı değişkene bağlıdır. Genellikle tatilde, düğünde ve etkinliklerde güzel anılar ve tatilin verdiği rahatlama hissi, otellerle ilgili düşüncelerimizi oluşturur. Misafirlere iç açıcı deneyimler sunmak, iç açıcı bir ortam yaratmak demektir ve bu her otel konsepti için geçerlidir. Butik otel dekorasyonu, genelde çok büyük otel odaları bulunmadığından açık renkli ve ferah dekorasyona sahiptirler. Lüks segmentte ise uzun yıllardır genellikle siyah ve koyu tonlar otel odalarına hakim oluyor ancak bu durum, açık renklerin yeniden trend olması ve ferahlığın, rahatlığın ön planda olmasıyla değişime uğramaya başladı. Konsepti belirledikten sonra oda renginde koyu renk seçimi yapacaksanız, füme gri, light charcoal ve mavi-yeşil tonları tercih edin, ancak siyah rengi özellikle turizm ve tatil konseptlerinde pek tercih etmeyin.

Renklerin bizim üzerimizdeki etkisi ve amacı kuşkusuz enerjimizi yükseltmek ve bulunduğumuz ortamda ruhen iyi hissetmemizi sağlamak. Her ne kadar dekorasyon ve bulunulan mekan fark etse de her rengin farklı bir aurası, ışığı ve yarattığı bir atmosfer vardır. Otel iç mimarisinde genellikle mutluluk veren, dinlendirici ve iç açıcı renk tonlarına yönelmek gerekir.

Renk seçiminde odanın boyutu, dekorasyondan sonra ana hatlardan biridir. Geniş ve ferah suitlerde rengi hafif koyultabilirsiniz ancak tek kişilik odalar ve butik otel odalarında koyu ton seçimi, odayı daha da dar ve küçük göstereceğinden size prestij kaybettirecektir. Geniş verandalı, bahçeye açılan zemin kat odalar için odayı bölen dekoratif paneller, paravanlar ve yer yer duvar kağıtları da iyi bir seçim olabilir.

  • Banyo ve oda renkleri tamamlayıcı renklerden seçilmelidir.
  • Renk kullanımında fazla çeşitli tonlara gidilmemelidir.
  • Otel odasında bulunan elektronik malzemeler mümkünse mobilyalarla aynı tonda gömme dolapların içinde olmalı, yoksa da benzer tonlardan seçilmelidir.

Her ne kadar 2020’nin ana trendlerinden biri otel dekorasyonunu ev dekorasyonuna uyarlama olsa da bu durumun, tersi için geçerli olmadığını söylemeliyiz. Otel odaları, normal, mesken oda değildir ve dekore ederken konsept ve dekorasyon her ne olursa olsun genel geçer bir zevke hitap etmesi önemlidir. Önemli bir sanatçının eseri, dekoratif kitap standı veya kişisel bakım ürünleri koyabilirsiniz ancak odayı çok fazla kişiselleştirmek, ticari anlamda bakıldığında her zevke hitap etmediğinden bir noktada beğeniyi azaltacaktır. Bu prensibi duvar renkleri ve mobilyaları düzenlerken de göz ardı etmeyerek, genel hatlarıyla belli başlı renk tonlarını benimsemeniz daha uygun olacaktır. Oteller, farklı karakterde birçok müşterinin kullanım alanıdır ve genel zevkler ön planda olmalıdır. Filli Boya’nın Su Bazlı İç Cephe Kartelaları’nda otel odası tasarımları için doğru rengi mutlaka bulacaksınız!